Lista de incadrari

Celeste - Planeta Purgatoriului

Autor: Lucian Ciuchita

Editura: STEFAN (2017)

ISBN: 973-88269-5-3

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Literatura romana, scriitori clasici si contemporani

Numar de pagini: 239

20.00 Lei
4.35 EUR, 4.91 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

La prima vedere titlul cartii pare cunoscut sau te trimite cu gandul la Insula Purgatoriului. Purgatoriul in dubla varianta,fara sa mai facem referire si la Dante Alighieri… Si totusi, vorbim de doua romane diferite chiar daca au un numitor comun-Purgatoriul.


Celeste-Planeta Purgatoriului, transmite un mesaj criptat dintr-o alta civilizatie, cu siguranta superioara pamantenilor, un nou semnal de alarma ca omenirea nu se afla pe drumul cel bun. Ideea apare si in romanul distopic, Insula Purgatoriului, dar acum revine cu alte informatii, poate chiar mai pertinente. Insa, ceea ce frapeaza la prima vedere este schimbarea modului narativ, a gradului de complexitate a expunerii, fara insa sa paraseasca stilul care l-a consacrat, cu multa filozofie si umor de calitate. De data aceasta ne incanta cu o poveste de dragoste, care se desfasoara atat pe Pamant, la Paris, cat si in spatiul extraterestru pe o planeta misterioasa, Atracius. Ne prezinta intr-o alta cheie o incredibila poveste, aventura unei femei deosebite, Celeste, care, in urma unei come diabetice, nu este salvata de semenii ei, ci de extraterestri. O entitate superioara face posibila atat salvarea cat si transportarea ei pe o alta planeta, dintr-o alta galaxie aflata la milioane de ani lumina.


Ce asteapta conducatorul planetei Atracius de la Celeste? De ce o Femeie primeste misiunea de salvare a unei planete? De ce o pamanteana? „DE CE EU?!” îşi lansă Celeste întrebarea în cosmos. „Apoi continuă, întrebându-se şi tot ea răspunzându-şi, pe aceeaşi frecvenţă negativă a gândurilor şi întrebărilor retorice, ce aproape n-o părăsise o clipă de când plecase de pe Pământ, cu aceeaşi tonalitate sumbră, a trăirilor care plutesc pe apele neştiute ale destinului, acompaniate de o muzică stranie, ce-i pare un vals al vieţii de dincolo de moarte.” (frag. roman) De ce este selectata Celeste din miliarde de fiinte umane de pe Pamant? Pentru ca era singura fiinta capabila sa indeplineasca aceasta misiune, era Aleasa..


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Celeste - Planeta Purgatoriului

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter