Lista de incadrari

Copilaria la romani

Autor: Adrian Majuru

Editura: COMPANIA (2006)

ISBN: 973-7841-19-0

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Istorie

Numar de pagini: 389

36.00 Lei
7.93 EUR, 8.73 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Redactare: Adina Kenereş
Ilustraţia copertei: familia Negulescu din Padina judeţul Buzău, în 1902

"Care părinte nu-şi doreşte azi pentru copiii lui mai multă bucurie şi bogăţie? Reflexul curent îl face să se întoarcă spre o istorie fericită: «altădată era mai bine», «era mai uşor să creşti un copil», «noi n-aveam un viitor». Aşa să fie? Imaginile adunate din arhive şi oglinzi într-un secol de Românie modernă (1850-1950) nu par să-i dea dreptate. Adevărate rămân doar fericirea propriei copilării, oricum ar fi fost ea, şi revolta matură împotriva neputinţei colective de a le oferi copiilor mai mult şi mai bine.

Cum îşi creşteau românii copiii altădată? Aşteptau oare de la şcoală să le dea un viitor? Cât de uşor îi venea comunităţii să-i accepte ca membri?

Uimit de soarta copiilor României din anii 2000 şi ezitând dinaintea cuvintelor mari, Adrian Majuru a luat în serios aceste întrebări. «Am încercat să deschid un "şantier arheologic" în copilăria românească, pe care am descoperit-o înrădăcinată în câteva secole de cutume şi lovind cu fruntea aştrii idealurilor. Am aflat că uimirile şi ezitările mele au o "tradiţie".»"

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Copilaria la romani

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter