Lista de incadrari

Cruciada Islamului

Autor: Cristian Barna

Editura: TOP FORM (2010)

ISBN: 973-7626-13-4

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Politologie

Numar de pagini: 187

Colectie: GeoPolitica

20.48 Lei
4.43 EUR, 5.18 $
Stoc limitat

Stocul acestui produs este limitat. Este posibil sa se vanda in librarie.

Carduri acceptate

Descriere

„Lucrarea domnului Cristian Barna îşi propune şi, în mare măsură reuşeşte, să surprindă principalele aspecte  pe care le presupune binomul Occident - Islam, pune diagnostice şi, ori de câte ori este posibil, oferă reţete. Constituie o abordare ştiinţifică, bine documentată, cu numeroase abordări, evaluări şi judecăţi. Este scrisă într-un stil alert care face uşor accesibilă şi partea relativ aridă a capitolelor introductive. După părerea mea, Cruciada Islamului reprezintă o contribuţie românească remarcabilă în literatura politică de specialitate, pe o temă de o sensibilitate şi complexitate de necontestat. De remarcat că este vorba despre o abordare obiectivă, echilibrată, într-un domeniu în care tema terorismului pare dominantă." (Ambasador Marcel Dinu)

Cruciada Islamului reprezintă prima lucrare românească asupra deteritorializării Islamului în lumea contemporană. A scrie o carte despre Islam şi despre aşa numita ciocnire a civilizaţiilor nu este un gest lipsit de curaj. Deşi tema este una de maximă actualitate iar imaginarul nostru, traumatizat de evenimentele din 11 septembrie a nului 2001, este plin de viziuni apocaliptice referitoare la terorişti, bomba murdare, asasinate, fanatism şi ură, este deosebit de dificil, pentru orice specialist în studii de securitate, să găsească un unghi de atac care să-i faciliteze evadarea din monotonia analizelor jurnalistice care ne copleşesc zilnic.

Cruciada Islamului reprezintă continuarea efortului de analizare a terorismului contemporan, început de Cristian Barna în anul 2005, prin lucrarea Terorismul, ultima soluţie?Între această lucrare şi Cruciada Islamului există o continuitate logică şi cronologică." (Şerban Filip Cioculescu)

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Cruciada Islamului

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter