Lista de incadrari

Amenajari turistice

Autor: George Erdeli , Aurel Gheorghilas

Editura: UNIVERSITARA (2006)

ISBN: 973-749-116-5

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Mediul inconjurator; ecologie

Numar de pagini: 303

26.00 Lei
5.61 EUR, 6.82 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

Coperta: Daniel Ţuţunel

"Lucrarea "Amenajări turistice" urmăreşte desfăşurarea unei analize diagnostic a teritoriului care evidenţiază factorii favorizanţi pentru turism, precum şi pe cei restrictivi, indicând totodată, măsurile necesare pentru asigurarea optimului în dezvoltarea turistică.

Amenajarea turistică este o acţiune interdisciplinară - la care contribuie economia şi organizarea turismului, ecologia, geografia, arhitectura, ştiinţele naturii, geologia, sociologia, psihologia ş.a. - care porneşte de la studiile de detaliu şi se încheie cu retroacţiunea exploatării turistice.

Amenajarea turistică a teritoriului este privită ca un proces continuu de proiectare a noilor dotări turistice, de recondiţionare a celor existente, de redimensionare a acestora  în funcţie de oscilaţiile cererii şi ofertei turistice, de rentabilizare economică a activităţii turistice.

Dată fiind complexitatea abordării amenajării turistice, precum şi adaptarea metodologiei de studiu la cerinţele impuse de standardul universitar actual, considerăm că lucrarea reprezintă un util instrument de lucru, dedicat atât studenţilor, cât şi altor categorii de cercetători, doctoranzi, cadre didactice etc.

Ca instrument didactic, lucrarea este concepută pentru a deprinde studenţii cu metodele şi instrumentele de analiză a spaţiului turistic. Împreună cu definiţii şi explicări de termini adecvaţi obiectivului lucrării sunt prezente explicaţii atente pentru modele şi procedee de studiu şi cartografiere, precum şi elemente matematice solicitate de anumite calcule şi indici turistici."

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Amenajari turistice

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter