Discursul puterii

Discursul puterii
  • Discursul puterii
Discursul puterii de la TRITONIC
Editură TRITONIC
ISBN 973-733-371-1
Număr de pagini 321
Limba Romana
Anul apariției 2009
Colecție Comunicare/media

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

35,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Puterea atrage. Cu cat este mai mare, cu atat eforturile pentru amplificarea ei sunt mai consistente. Puterea este considerata un triumf al personalitatii, este vazuta adesea ca o incununare a geniului individului sau grupului. Nu exista, se pare, alta cale mai eficienta de a ajunge in intimitatea puterii sau chiar in instapanirea ei decat aceea a discursivitatii.




Fie ca e vorba de o relatie discursiva dialogala (dezbaterea platformei candidatului cu alegatorii sai), fie ca e vorba de o interventie discursiv monologala (discursul presedintelui privind starea natiunii), in fiecare dintre situatiile invocate se urmareste legitimarea unei aspiratii, a unei masuri, in general, a unui act de putere.




Poate ca e greu sa gasim ceva mai de pret pentru sublinierea necesitatii echilibrului in acest joc permanent al insului cu puterea decat aceste cuvinte ale lui B. de Jouvenel: „Manuirea puterii sau a influentei trebuie, in cazul unui om cu adevarat bun, sa fie insotita de o teama constanta de a abuza de ea, de indoieli privind scopul urmarit si de scrupule privind metodele ce trebuie folosite.”




Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 372267