Lista de incadrari

Sibiu: capitala culturala europeana 2007

Autor: Gheorghe Leahu

Editura: MONITORUL OFICIAL (2006)

ISBN: 973-567-552-8

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Arta, civilizatie si design

26.00 Lei
5.67 EUR, 6.63 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

"Arhitectul Gheorghe Leahu vă propune prin cele 50 de acuarele un captivant itinerar ce cuprinde pieţele, străzile şi monumentele reprezentative ale Sibiului istoric, declarat Capitală Culturală Europeană în 2007."

"În anul 2007 România sărbătoreşte desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană. Albumul este închinat acestui important eveniment de autorul său, arhitectul Gheorghe Leahu. Timp de decenii el a proiectat şi a coordonat în cadrul Institutului "Proiect-Bucureşti" un impresionant număr de mari ansambluri de locuinţe, precum şi obiective din centrul istoric al Capitalei. Este autor al proiectelor: Magazinul Universal "Unirea", blocuri din ansamblul Calea Dorobanţilor, Spitalul O.R.L. "Dr. Hociotă" extinderea Spitalului "Dr. I. Cantacuzino", sedii de instituţii, vile, case particulare şi obiective industriale.

Este de trei ori laureat al Premiilor Uniunii Arhitecţilor din România, pentru valoarea profesională a lucrărilor proiectate. Între 1977 şi 1989 a luat atitudini curajoase pentru salvarea de la demolare a unor monumente de patrimoniu.

În 2007, pe 10 mai, arhitectul Gheorghe Leahu împlineşte 75 de ani de viaţă şi 50 de ani de când promoţia sa a absolvit în 1957 Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti."

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Sibiu: capitala culturala europeana 2007

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter