Lista de incadrari

Universul elegant

Autor: Brian Greene

Editura: HUMANITAS (2015)

ISBN: 973-50-4841-9

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Hobby, timp liber

Numar de pagini: 440

Traducator: Dragos Anghel, Anamirela-paula Anghel

43.34 Lei
9.37 EUR, 10.96 $
Stoc limitat

Stocul acestui produs este limitat. Este posibil sa se vanda in librarie.

Carduri acceptate

Descriere

Visul dintotdeauna al fizicienilor a fost găsirea unei teorii ultime care să explice toate fenomenele din univers într-un cadru unitar şi elegant. Până de curând însă, microcosmosul (descris de mecanica cuantică) şi macrocosmosul (descris de relativitatea generală) păreau imposibil de adus la un numitor comun. În ultimele decenii a apărut totuşi un candidat redutabil la titlul de teorie ultimă: teoria corzilor. Ea presupune o regândire radicală a noţiunilor de spaţiu, timp şi particulă, şi chiar a ideilor pe care se întemeiază cunoaşterea ştiinţifică.


Universul elegant e prima carte în limba română care oferă o prezentare sistematică, limpede şi intuitivă a teoriei corzilor. Brian Greene, el însuşi fizician de vârf cu contribuţii importante în domeniu, reuşeşte aici marea performanţă de a face accesibile publicului larg, fără nici o pregătire ştiinţifică, cercetări de ultimă oră şi idei pe cât de abstracte, pe atât de tulburătoare ce par să conducă spre teoria ultimă. Nominalizată la premiul Pulitzer, Universul elegant este probabil cea mai citită carte de ştiinţă apărută în anii din urmă.


„A explica totul este una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat ştiinţa. Şi, pentru prima dată, teoria corzilor oferă cadrul ce pare a avea profunzimea necesară acestei întreprinderi.“ Brian GREENE


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Universul elegant

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter