Lista de incadrari

Fata de la marginea vietii: povestiri alese

Autor: Mircea Cartarescu

Editura: HUMANITAS (2014)

ISBN: 973-50-4656-9

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Povestiri, basme, schite, nuvele

Numar de pagini: 294

49.90 Lei
10.79 EUR, 12.62 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

„Unele dintre micile istorii adunate aici sunt basme, altele povestiri, altele, până la urmă, fragmente de jurnal. Toate sunt în definitiv amintiri, reale sau inventate. Nu imagini ale realităţii, ci ale minţii care o decupează din hiperrealitatea noastră de toate zilele.


Au fost presărate până acum în multe dintre cărţile mele, în alte contexte şi cerând o altă lectură. M-am gândit să le strâng, pentru plăcerea cititorului, între coperţile unui singur volum, nu pentru că aş crede foarte mult – deşi cred – în calităţile prozei scurte, ci mai ales pentru că am o credinţă de neclintit în poezie.


N-am prea avut de ales în alcătuirea acestei culegeri de «povestiri alese». Am lăsat doar să intre texte de o lungime rezonabilă, pe care m-am amuzat să le aşez într-o ordine oarecare, dar altfel le-am lăsat să colaboreze, să se alieze, să se înfrunte, să se submineze-ntre ele ca orice grup de necunoscuţi adunat între zidurile unei odăi. Sperând ca până la urmă să iasă de-aici mallarméanul «beau livre».“ Mircea CĂRTĂRESCU


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Fata de la marginea vietii: povestiri alese

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter