Lista de incadrari

Visele lui Einstein

Autor: Alan Lightman

Editura: HUMANITAS (2005)

ISBN: 973-50-1079-8

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Monografii, biografii,eseuri

Colectie: Cartea de pe noptiera

6.00 Lei
1.3 EUR, 1.57 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Traducere din limba engleză: Sorin Paliga

"Timpul: aprilie-iunie 1905. Spaţiul: Elveţia. Să presupunem că puteţi citi jurnalul elveţian ţinut de Albert Einstein în anul teoriei relativităţii. Găsiţi în paginile lui două personaje la fel de misterioase: un fizician pe cale să elaboreze o teorie care zguduie lumea şi Timpul lui, care nu se lasă cunoscut decât prin vise aproape romantice. Ce era în capul lui Einstein la 1905? Vizita în creierul lui este, graţie fizicianului-scriitor Alan Lightman, nu numai posibilă, ci şi uşoară, iar teoriile ştiinţifice care îl vor fi bântuit se lasă îmblânzite în metafore limpezi, plastice, tragice sau comice.

Să presupunem că timpul este un cerc, că e o buclă, că e reversibil, că e repetabil, că stă pe loc, că se grăbeşte, că nu există. Cum ar arăta viaţa cotidiană? Şi, până la urmă, cum arătăm noi în lupta cu timpul?

Sfatul criticului: Ca să citiţi această carte vă trebuie mai degrabă un trecut poetic decât unul ştiinţific. Nu e nevoie să vă amintiţi nici măcar că E=mc2. Deşi nu se supără nimeni dacă totuşi o ştiţi."

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Visele lui Einstein

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter