Lista de incadrari

Cele trei fiice ale Evei

Autor: Elif Shafak

Editura: POLIROM (2017)

ISBN: 973-46-6691-1

Oras: Iasi

Limba: Romana

Incadrare: Literatura universala

Numar de pagini: 413

Traducator: Ada Tanasa

Colectie: Biblioteca Polirom Actual

44.95 Lei
10.14 EUR, 11.69 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

În drum spre casa unor prieteni, unde e invitată la cină, Peri – soţie casnică şi mamă a trei copii – este pusă în faţa unui fapt neplăcut: îi este furată geanta de pe bancheta din spate a maşinii. Reuşind s-o recupereze şi cercetandu-i cu maini tremurătoare conţinutul, dă peste o poză polaroid din anii de studenţie la Oxford, ce are în centru un profesor charismatic şi nonconformist înconjurat de trei studente. Imaginea îi readuce dintr-odată în minte trecutul. Mai intai îşi vede familia scindată, în care mama este sensibilă la moştenirea religioasă, pe cand tatăl se închină raţiunii, privind credinţa ca pe o formă de ignoranţă. Apoi anii de studenţie la Oxford, unde se împrieteneşte cu Shirin, o englezoaică-iraniană atee, şi cu Mona, o americancă-egipteană religioasă, cu care poartă discuţii aprinse despre islam şi feminism în casa din Jericho unde locuiesc împreună. Trei tinere aduse împreună de capriciile sorţii, Shirin, Mona şi Peri sunt Păcătoasa, Credincioasa şi Nehotărata, care încearcă să treacă peste diferenţe şi prejudecăţi şi să-şi găsească locul într-o lume din ce în ce mai ameninţătoare.


„Deşi abordează în continuare teme spirituale, Shafak a început să-şi ancoreze tot mai mult romanele în lumea reală. În Cele trei fiice ale Evei, analizează cu fineţe atat constrangerile, cat şi plăcerile feminităţii.” (The Guardian)


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Cele trei fiice ale Evei

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

SEAP

Libraria noastra este inregistrata in SEAP. Suntem la dispozitia tuturor celor interesati sa achizitioneze carti in acest sistem. Va multumim!

Newsletter