Lista de incadrari

Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie in context est-central-european

Autor: Andrei Oisteanu

Editura: POLIROM (2012)

ISBN: 973-46-2562-8

Oras: Iasi

Limba: Romana

Incadrare: Sociologie

Numar de pagini: 600

47.95 Lei
10.36 EUR, 12.13 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Editia a III-a, revazuta, adaugita si ilustrata  
Volum distins cu Premiul Academiei Romane, Marele Premiu al ASPRO, Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, Premiul revistei Sfera politicii, Premiul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Premiul Fundatiei „Sara & Haim Ianculovici” (Israel)  
Volumul prezinta originea, evolutia temporala si spatiala, supravietuirea sau disparitia cliseelor ce compun portretul fizic, profesional, spiritual, magico-mitic si religios al „evreului imaginar” in spatiul cultural romanesc. Este de asemenea analizat modul in care antisemitismul popular l-a influentat pe cel intelectual si politic, de la jumatatea secolului al XIX-lea pana astazi. Abordand tema din perspectiva si cu instrumentele antropologiei culturale, autorul reface portretul-robot al evreului imaginar si evalueaza diferentele dintre acesta si evreul real.
„Ma fascineaza cuprinsul cartii lui Andrei Oisteanu. Se vede imediat ca este altceva: tratarea decontractata a unei teme grave si delicate. Importanta si intr-un sens metodologic mai general (cum se construieste o imagine, adesea atat de diferita de modelul sau real), cartea ne invita sa ne regandim istoria, raporturile noastre cu ceilalti si cu noi insine.” Lucian Boia
Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie in context est-central-european

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter