Lista de incadrari

Judetul Prahova. Spatiu. Societate. Economie. Mediu

Autor: Bogdan-Andrei Mihai , Adrian Nedelcu , Cezar Buterez

Editura: EDITURA ACADEMIEI ROMANE (2016)

ISBN: 973-27-2542-9

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Geografie

Numar de pagini: 710

70.00 Lei
15.16 EUR, 17.85 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Volumul apărut recent la Editura Academiei Române – Județul Prahova. Spațiu, societate, economie, mediu– se dorește a fi un exemplu mai rar întâlnit în literatura geografică de la noi, deoarece acesta are dimensiunile unei enciclopedii (peste 700 de pagini), ce integrează în egală măsură texte de analiză și interpretare, însoțite de grafice, tabele și imagini, împreună cu o parte cartografică de o mare diversitate și complexitate.  


Cartea vede lumina tiparului la mai mult de 42 de ani de la prima monografie științifică dedicată județului, apărută sub egida  Editurii Academiei RSR, în anul 1973 (autori Gh. Niculescu și I. Velcea, 164 pagini și o hartă color). Este o perioadă a unor modificări majore la nivelul acestui spațiu geografic, din toate punctele de vedere, prin trecerea de la un sistemul social-economic centralizat și relativ izolat la unul descentralizat, deschis, bazat pe dinamism, inovare și performanță, în contextul apartenenței României la Uniunea Europeană.


Autorii sunt un colectiv de tineri doctori în geografie și mai ales doctoranzi, cei mai mulți dintre ei legați sufletește de ținuturile natale, care au realizat un volum valoros pentru știința și cultura românească, o sursă de informare ce poate fi un exemplu pentru abordările regionale viitoare. Coordonarea lucrării este rodul colaborării dintre geografi de la Universitatea din București, Facultatea de Geografie și de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Facultatea de Științe Economice


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Judetul Prahova. Spatiu. Societate. Economie. Mediu

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter