Lista de incadrari

Ardealul pamant romanesc (problema Ardealului vazuta de un american)

Autor: Milton G. Lehrer

Editura: VICOVIA (2013)

ISBN: 973-1902-94-4

Oras: Bacau

Limba: Romana

Incadrare: Istorie

Numar de pagini: 315

24.09 Lei
5.21 EUR, 6.09 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

„Peste puţin timp va apare în Elveţia, în limba franceză, lucrarea mea intitulată: Le probleme transylvain vu par un americain având ca substitlu: La Transylvanie terre roumaine.


Cartea de față este traducerea în limba română a ultimelor două părţi din acea lucrare.


Prima parte, în care mă ocup de Transilvania înainte de năvălirea ungurilor şi în care expun, pe baza celor mai noi cercetări si descoperiri, teoria continuităţii dacoromâne pe teritoriul Transilvaniei, apare astfel numai în ediţia franceză.


Ţin să precizez că lucrarea a fost terminată înainte de evenimentele din 23 August 1944. Climatul politic al vremii în care ea a fost scrisă nu m-a împiedicat însă, să dezvălui opiniei publice din Occident aspectul real a aşa numitului arbitraj de la Viena, act arbitrar, inechitabil şi apolitic, impus cu violenta de cei doi comparşi: Ducele şi Führerul, cari au crezut că Europa culturii milenare a căzut atât de jos încât destinele ei pot fi scrise de doi aventurieri, erijaţi în conducători.


Dictatele impuse de dictatori au avut din totdeauna soarta făuritorilor lor. Nimic nu se poate clădi într-adevăr pe violenţă, după cum nimic nu se poate clădi pe nisip: nici dictaturi şi nici dictate.'  MILTON G. LEHRER


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Ardealul pamant romanesc (problema Ardealului vazuta de un american)

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter