Lista de incadrari

Dimitrie Berea

Autor: Mihai Sandulescu

Editura: BUCURESTI (2016)

ISBN: 973-0-21950-0

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Arta, civilizatie si design

Numar de pagini: 222

150.00 Lei
33.12 EUR, 36.27 $
Stoc limitat

Stocul acestui produs este limitat. Este posibil sa se vanda in librarie.

Carduri acceptate

Descriere

Dimitrie Berea (1908-1975) are peste 470 de picturi, a expus alături de Picasso și Matisse, a fost pictorul preferat al vedetelor de la Hollywood, al marilor case regale din Europa, al scriitorilor și politicienilor vremii sale (Nancy Reagan, Jacqueline Onassis Kennedy, etc). În statul american Kentucky există un muzeu care îi poartă numele și unde sunt expuse cele mai multe dintre operele sale. In Romania, Berea este inca un artist prea putin cunoscut.


Remarcat de Nicolae Tonitza inca de pe holurile facultatii de Arhitectura din Bucuresti, Dimitrie Berea castiga numeroase premii pentru pictura in tara si strainatate, iar la Paris devine elevul preferat al lui Pierre Bonnard, moment in care talentul sau capata valente pur post impresioniste si se cizeleaza intr-un mediu lipsit de influentele nefaste ale comunismului. Este invitat de Guvernul Marii Britanii sa picteze si sa expuna cu prilejul Incoronarii Reginei Elisabeta II, iar din anii '60 paseste in Statele Unite ale Americii pentru a o cuceri definitiv cu talentul sau artistic.


Albumul Dimitrie Berea scris de pictorul si colectionarul Mihai Sandulescu, se doreste a fi o invitatie spre a cunoaste si admira, la adevarata sa valoare, viata si opera marelui artist Dimitrie Berea.


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Dimitrie Berea

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter