Lista de incadrari

Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor

Autor: Monica Hanaway

Editura: FMMM.RO (2013)

ISBN: 973-0-14992-0

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Media si comunicare

Numar de pagini: 180

Traducator: Elena Necula

50.00 Lei
10.94 EUR, 12.37 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

Aceasta carte este intemeiata pe experienta mai multor mediatori britanici experimentati, care aleg sa co-medieze în majoritatea, daca nu cumva in toate, cazurile de mediere. Pentru incepatorii in domeniul medierii, cartea descrie procesul medierii, apoi se concentreaza pe avantajele si dezavantajele modelului co-medierii.


„Unii mediatorii nu iau in considerare functiile psihologice atunci cand mediaza o disputa. Scopul acestora este să rezolve problema si sa gaseasca o solutie. Pentru mediatorii care adopta o abordare transformativa, aceasta intelegere psihologica se afla in centrul activitatii lor si le guverneaza abordarea. Mediatorii care au cunostinte psihologice pleaca de la convingerea ca fiecare individ este unic, iar comunicarea intre indivizi este din nastere complexa, multi-dimensionala si imprevizibila.”


„Intr-o perioada de schimbari drastice, cei care se dezvata sunt cei care vor mosteni viitorul. Cei invatati descopera ca sunt echipati pentru a trai intr-o lume care nu mai exista.” Eric Hoffer


„Rezultatul acestor adaptari de sens si comportament discutate mai sus poate atenua tensiunea conflictului. În schimb, acelasi spatiu care a fost co-creat de mediatori la un nivel intrapsihic al partilor poate exista acum in relatia dintre parti. Acesta este un spatiu deschis, colaborativ si in care nu se emit judecati.”


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Co-medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter