Lista de incadrari

Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor

Autor: Alberto Manguel

Editura: Baroque Books & Arts (2012)

ISBN: 606-93227-6-5

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Literatura universala

Numar de pagini: 218

Traducator: Ioana Ieronim

39.90 Lei
9.02 EUR, 10.47 $
Stoc limitat

Stocul acestui produs este limitat. Este posibil sa se vanda in librarie.

Carduri acceptate

Descriere

Reflecţiile unui cititor pasionat asupra unui an al cărţilor. În vreme ce călătorea la Calgary, Alberto Manguel a fost frapat că romanul pe care îl citea (Goethe, Afinităţi elective) părea să reflecte haosul social al lumii în care trăia. Un articol din ziarul acelei zile era brusc pus în lumină de un pasaj din roman, o lungă reflecţie stârnită de un singur cuvânt. Atunci a hotărât să păstreze aceste momente, recitind o carte în fiecare lună, alcătuindu-şi astfel Jurnalul, de o voluptate molipsitoare a lecturii, care ca orice literatură de calitate, reprezintă un adevărat festin intelectual pentru gândire. O idee elegantă şi binevenită, pe subiectul miracolului minor care se petrece ori de câte ori deschidem o carte şi o lume prinde formă în mâinile noastre.


Jurnalul de lectură: un volum de note, gânduri şi impresii de călătorie despre prieteni, despre evenimente publice şi personale, provocate toate de lectura sa. De la Don Quijote (august) la Insula Doctorului Moreau (februarie) şi la Kim (aprilie), Manguel ne poartă printr-o aventură unică în literatură şi în viaţă şi demonstrează cum, pentru cititorul pasionat, una nu poate fi separată de cealaltă.


Un Don Juan al cărţilor? Un jurnal elegant eliptic şi confuz contemporan, despre oraşe revizitate şi cărţi recitite. Manguel? Un strălucit causeur şi conferenţiar pe toate continentele.


„Lecturile sale sunt eclectice, de la H.G. Wells la Conan Doyle, de la Margaret Atwood la Kipling şi Goethe, trecând prin Chateaubriand, Virginia Woolf şi Chesterton. Manguel găseşte un deliciu în alcătuirea listelor, fie ele de autori preferaţi de romane poliţiste, de oameni de ştiinţă, de nebuni sau de eroi ai literaturii. Jurnalul său este o mină de aur a «Neaşteptatului», iar personalitatea sa caldă şi profund cultivată îi va vrăji pe toţi cei care se dau în vânt să citească şi să reflecteze.“ Publishers Weekly


Binecunoscut antologist, traducător, eseist, romancier şi editor, Alberto Manguel a primit ordinul Chevalier de L’Ordre français des Arts et des Letrres.


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Jurnal de lectura. Un Don Juan al cartilor

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

SEAP

Libraria noastra este inregistrata in SEAP. Suntem la dispozitia tuturor celor interesati sa achizitioneze carti in acest sistem. Va multumim!

Newsletter