Lista de incadrari

Comunicare si conflict: managementul comunicarii in solutionarea amiabila a conflictelor

Autor: Laura Marusca

Editura: TRITONIC (2010)

ISBN: 606-92290-2-6

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Media si comunicare

Numar de pagini: 171

Colectie: Comunicare/Media

24.00 Lei
5.22 EUR, 5.9 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

Lucrarea porneste de la premisa conform careia aproximativ 90% din conflictele din societatea moderna au la baza deficiente comunicationale. Barierele comunicationale de orice fel (culturale, lingvistice, politice sau religioase) pot genera si in cele mai multe cazuri chiar genereaza conflicte a caror intensitate poate oscila de la simple tensiuni ale relatiilor interumane la tensiuni diplomatice complexe sau chiar conflicte armate. Rolul medierii este tocmai acela al depasirii barierelor comunicationale pentru solutionarea conflictului potential sau existent cu salvarea, respectiv pastrarea relatiei.

In acest context, lucrarea prezinta diverse tehnici de comunicare al caror esec poate determina aparitia conflictelor, defineste conflictele, prezinta diverse tipuri de conflict si modalitati de solutionare a acestora. De asemenea, analizeaza prevederile legale in domeniul medierii din diferite state si doua tipuri de conflict: unul social/ intern, celalalt economic/ diplomatic/ international.

Concluziile se refera la faptul ca medierea are inca nevoie de studiu pentru a ajunge sa concureze la modul real si realist mijloacele traditionare de gestionare a diverselor tipuri de conflicte in diferite domenii sau planuri.

Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Comunicare si conflict: managementul comunicarii in solutionarea amiabila a conflictelor

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter