Lista de incadrari

Povestiri istorice - Antologie, partea I

Autor: Dumitru Almas

Editura: AGORA (2015)

ISBN: 606-8391-26-7

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Literatura romana, scriitori clasici si contemporani

Numar de pagini: 219

Colectie: Clasici romani

39.50 Lei
8.7 EUR, 9.59 $
In stoc
Carduri acceptate

Descriere

INTEGRAL ILUSTRATĂ COLOR
Pentru o minte şi un suflet de copil care se apropie pentru prima dată de disciplina numită Istorie, universul fascinant al povestirilor istorice, auzite sau citite, reprezintă o etapă fundamentală pe calea desluşirii, încă de mic, a ceva din adevărul evenimentelor petrecute în vremurile de demult, al faptelor moşilor şi strămoşilor, fapte devenite legende ale neamului românesc.
Povestirile istorice ale lui Dumitru Almaş sunt scrise dintr-o stăruitoare poruncă lăuntrică, cu credinţa că lumea eroilor şi a întâmplărilor din adâncul veacurilor se cunună cu veşnicia, iar Istoria - cea mai frumoasă poveste transmisă din generaţie în generaţie, de la cei mai în vârstă spre cei mai tineri – ne oferă tuturor modele. Şi, în mod cert, copiii şi tinerii au nevoie, mai ales în zilele noastre, de modele. Aceştia caută permanent modele, pe care le pot găsi în marele sipet al istoriei noastre, însă cu condiţia să existe o cheie corectă pentru a-l deschide. Şi chiar dacă au fost scrise pentru copii, Povestirile istorice ale lui Almaş au un mesaj care este actual şi pentru generaţiile mai mari, căci Istoria se citeşte dintotdeauna nu numai cu mintea, ci şi cu sufletul.
În drumul spre imaginaţia copiilor, Povestirile istorice beneficiază şi de un alt atu: ilustraţiile impresionante ale lui Valentin Tănase, artist plastic care s-a impus, prin monumentala sa operă, atât în ţară cât şi în străinătate şi unul dintre cei buni graficieni pe care i-a avut vreodată lumea editorială românească. Într-o perfectă comuniune cu textul, fiecare imagine creată de Valentin Tănase are darul să amplifice valenţele emoţionale ale fiecărei povestiri, iar Istoria devine mai apropiată şi mai clară.
Din cuprins: Cuvânt înainte de prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Copilărie, eroi şi imagini frumoase – despre o carte ce străbate generaţiile -, de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Cuvântul autorului - Dumitru Almaş, Cartea pe care am visat-o în copilărie - Postfaţă -, de Valentin Tănase, Mărturisire – Tatăl meu, Dumitru Almaş -, de Ioana Jitaru, Repere biobibliografice de Valeria Filimon.
Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Povestiri istorice - Antologie, partea I

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter