Lista de incadrari

Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor

Autor: Aurel I. Rogojan

Editura: COMPANIA (2016)

ISBN: 606-680-015-0

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Politologie

Numar de pagini: 554

49.00 Lei
10.58 EUR, 12.86 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

In cancelariile puterii se vorbeste foarte mult, dar se consemneaza foarte putin ori pe langa esenta subiectelor discutate. Documentelor scrise - conditie a dovedirii secretelor murdare - li se substituie oralitatea si aluzia decizionala, intelese doar de colaboratori apropiati ai inaltilor demnitari, cei initiati in practicile oculte ale guvernarii. 


Practici cel mai adesea deduse din ritualurile organizatiilor discrete care le-au deschis, finantat si luminat drumul catre putere. [...] Capitalul politic este un nesecat izvor de profit oneros. In fiecare campanie electorala, liderii partidelor politice acumuleaza, pe cont si risc propriu, cateva milioane de euro, fiecare dupa importanta si sansele partidului. 


Aspirantii la fotoliile puterii isi cumpara locurile pe liste si functiile in administratia centrala sau in cea locala. Ei stiu ca trebuie sa cotizeze oficial la trezoreria partidului, dar numai dupa ce le-a fost acceptat cuantumul darului cuvenit sefului politic suprem. Cuantumul acestui dar il comunica si percepe un reprezentant personal, de regula, un membru al primei familii politice a partidului.


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter