Lista de incadrari

Tratat de drept comercial roman

Autor: Stanciu D. Carpenaru

Editura: UNIVERSUL JURIDIC (2016)

ISBN: 606-673-837-8

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Drept si legislatie

Numar de pagini: 860

Colectie: Tratate

159.00 Lei
34.79 EUR, 39.35 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Asa cum se cunoaste, in opinia noastra, sub imperiul sistemului monist de reglementare a raporturilor de drept privat, adoptat de noul Cod civil, dreptul comercial continua sa existe, dar fundamentat pe noile concepte de intreprindere si profesionist, reglementate de Codul civil.


Amploarea si importanta normelor juridice care reglementeaza organizarea si desfasurarea activitatii economice (comerciale), cuprinse in Codul civil si, mai ales, in legile speciale, impun ca aceasta reglementare legala sa fie cercetata in cadrul unei materii distincte, dreptul comercial, iar nu in cuprinsul materiei dreptului civil.


Aceasta este ratiunea pentru care, in pofida unor solicitari ale autorilor proiectului Codului civil de revizuire a planului invatamantului juridic, dreptul comercial figureaza si in prezent, ca disciplina distincta, in planurile de invatamant ale facultatilor de drept, iar editurile au continuat sa publice lucrari consacrate dreptului comercial.


Noutatile acestei editii privesc, in principal, folosirea noii terminologii impuse de modificarea Legii nr. 31/1990, precum si noua reglementare privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa (Legea nr. 85/2014).


Analizele si comentariile asupra problemelor abordate au fost completate cu noi informatii bibliografice (reglementare legala, doctrina si jurisprudenta).


Nadajduiesc ca si aceasta lucrare sa fie folositoare celor interesati de cunoasterea reglementarilor legale privind activitatea comerciala (studenti, cercetatori, practicieni ai dreptului etc.).


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Tratat de drept comercial roman

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter