Lista de incadrari

Comunicarea defectuoasa: abordarea eficienta a discutiilor

Autor: Douglas Stone , Bruce Patton , Sheila Heen

Editura: CURTEA VECHE (2012)

ISBN: 606-588-148-8

Oras: Bucuresti

Limba: Romana

Incadrare: Psihologie

Numar de pagini: 348

Traducator: Laura Boga

Colectie: Carti Cheie

32.00 Lei
6.91 EUR, 8.4 $
Stoc indisponibil momentan

Momentan stocul este 0.

Carduri acceptate

Descriere

Indiferent de domeniul în care lucrăm, cu toţii trebuie să ştim să comunicăm eficient. Această carte ne deschide ochii asupra lucrurilor ce ne îngreunează uneori comunicarea şi ne fac să fim reticenţi la a purta discuţii sau incapabili în a le gestiona cum se cuvine.
Comunicarea defectuoasă se referă la orice problemă despre care nu vrem să discutăm, de la a cere o mărire de salariu până la a-ţi atenţiona vecinul să-şi potolească într-un fel câinele ce latră întruna. Oamenii se feresc, în general, de aceste discuţii de teama consecinţelor. Iar când îşi fac curaj şi încep totuşi conversaţia, interlocutorii simt şi gândesc mai mult decât lasă să se vadă. 
Fiecare interacţiune verbală defectuoasă este alcătuită, de fapt, din trei discuţii: una centrată pe întrebarea „ce s-a întâmplat?“, alta pe sentimente şi o a treia axată pe identitate. Prima discuţie are în centru dezacordul părţilor cu privire la cele întâmplate între ei şi problema vinovatului. A doua discuţie se referă la sentimentele pe care le au interlocutorii şi la autenticitatea lor. Iar a treia discuţie este una interioară, pe care o purtăm în sinea noastră, încercând să înţelegem cum ne transformăm şi cum ne purtăm în situaţia dată.
Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Comunicarea defectuoasa: abordarea eficienta a discutiilor

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter