Lista de incadrari

Titu Maiorescu, omul politic

Autor: Gica Manole

Editura: CETATEA DE SCAUN (2014)

ISBN: 606-537-230-6

Oras: Targoviste

Limba: Romana

Incadrare: Istorie

Numar de pagini: 348

36.00 Lei
7.88 EUR, 8.91 $
Stoc limitat

Stocul acestui produs este limitat. Este posibil sa se vanda in librarie.

Carduri acceptate

Descriere

Despre Titu Maiorescu, se ştie, s-a scris mult, iar volumul studiilor, lucrărilor care au analizat viaţa şi opera mentorului Junimii este impresionant. Dar, ceea ce s-a analizat de către cercetătorii ce s-au aplecat asupra personalităţii sale a fost, înainte de toate, opera sa culturală şi ideologică, importanţa acesteia în constituirea şi devenirea culturii şi civilizaţiei române moderne.


Nu acelaşi lucru se poate spune despre activitatea politică a lui Titu Maiorescu, întinsă pe câteva decenii, care a fost una de primă mărime, şi despre care s-a scris relativ puţin. Puţin şi disparat, iar caracterul ocazional al unor abordări în domeniu este în afara oricărei îndoieli. Se simţea nevoia unei lucrări care să aibă drept subiect de cercetare şi analiză omul politic Titu Maiorescu sub diferitele sale manifestări, de la parlamentar şi ministru, la prim-ministru şi reprezentant diplomatic al României peste hotare.


O asemenea cercetare ne-am încumetat să o întreprindem noi, neocolind a nota că vastitatea materialului documentar şi bibliografic ne-a impus o selecţie riguroasă a acestuia, şi că efortul nostru în acest sens a fost unul apreciabil. Înainte ca Titu Maiorescu să ajungă şi în viaţa politică românească a timpului ceea ce reprezenta în mişcarea culturală, un contemporan al său, Angel Demetriescu, nota că echilibrul, „judecata sa dreaptă”, argumentele folosite întru sprijinirea convingerilor sale fac din mentorul Junimii un adevărat om de stat. Gică Manole


Din aceeasi categorie

Recenzii pentru Titu Maiorescu, omul politic

Momentan, nu exista recenzii.

Trebuie sa fii logat pentru a scrie un review acestui produs

Trebuie sa fii logat pentru a vota acest produs

Autentificare

Creare cont nou

Newsletter