Frequently asked questions

 

De ce sa imi fac cont?

Deschiderea unui cont este necesara in cazul in care doriti sa comandati carti online.

Cum imi fac cont?

Deschiderea unui cont este simpla si se face de aici. Trebuie doar sa completati numele dvs., va alegeti un nume de utilizator (un alias, ce poate fi chiar numele dvs.), sa introduceti o adresa de e-mail reala si sa alegeti o parola. Apasati apoi pe butonul "Trimite inregistrare".

De ce este necesara adresa de e-mail?

Adresa de e-mail trebuie sa fie una reala si sa va apartina pentru ca prin intermediul ei se va desfasura comunicarea intre dvs. si librarie. Pe acea adresa veti primi newsletter-ul (in cazul in care va abonati) sau veti primi confirmarea si detaliile despre comenzile dvs. (in cazul in care cumparati online). Deschiderea unui cont cu o adresa de e-mail falsa este inutila. De altfel, toate conturile cu adrese false de e-mail sunt sterse de catre administrator.
In concluzie, completati cu grija adresa de e-mail.

Nu ma pot inregistra!

In cazul in care ati completat corect toate datele descrise mai sus dar nu va puteti conecta, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa admin@librariaeminescu.ro.
E-mailul trebuie sa contina:
- problema pentru care ne contactati (ex: nu ma pot inregistra)
- utilizatorul dvs. (sau numele de utilizator cu care ati incercat sa va inregistrati)
- o adresa de e-mail la care sa puteti fi contactat.

Cum comand?

Daca gasiti o carte care va intereseaza si aceasta este marcata ca fiind in stoc, dati click pe butonul "Comand". Programul va va ghida in pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru completarea unei comenzi:
- Adaugarea unei carti in cos
- Plasarea comenzii
- Conectarea (sau inregistrarea unui cont, daca nu aveti deja unul)
- Selectarea modului de plata
- Completarea datelor personale, cum ar fi numele, adresa, telefonul de contact etc.

Dupa completarea acestor informatii, in cel mai scurt timp un angajat al librariei Mihai Eminescu va verifica stocul cartilor comandate de dvs. si veti primi un telefon si un e-mail care va confirma (sau, dupa caz, va infirma) ca va putem livra comanda. E-mailul va contine detalii despre cartile pe care le-ati comandat, valoarea acestora si taxele de transport, calculate in functie de greutate.

Cum platesc?

In momentul de fata libraria Mihai Eminescu va pune la dispozitie trei moduri de plata:
- prin virament bancar
- plata ramburs.
- plata cu card bancar via PayPal.com (poate necesita cont PayPal.com)

Plata prin virament este conceputa in special pentru persoanele juridice. Plata prin virament bancar se efectueaza pe numele
SC BIBLIOSTAR SRL
Cod fiscal 12968699

Cont in RON
RO31BTRL04101202D57933XX
Banca Transilvania, Ag. Universitate, Sucursala Lipscani

Cont in EUR
RO06BTRL04104202D57933XX
Banca Transilvania, Ag. Universitate, Sucursala Lipscani

Plata in sistem ramburs este utila pentru persoanele fizice ce dau comenzi cu o valoare mai mica. Pentru comenzile cu valoare mare preferam plata prin virament bancar, desi onoram aceste comenzi si in sistem ramburs. In acest sistem plata se face la primirea coletului.

Coletele sunt livrate prin serviciul de coletarie al Postei Romane, cu exceptia comenzilor din Bucuresti, care pot fi livrate si prin curier rapid la domiciliu, cu o taxa unica de 10 lei/colet. Toate coletele contin o factura pentru produsele comandate.

Exista o comanda minima?

DA, comanda minima este de 30 Lei.

In cat timp ajunge comanda?

Comenzile livrate in Bucuresti prin curier rapid la domiciliu ajung in maximum doua zile lucratoare.
Comenzile livrate prin Posta Romana, atat in Bucuresti cat si in restul tarii, ajung in 3-5 zile lucratoare, in functie de locul dvs. de domiciliu.

Termeni si conditii

Administratia siteului www.librariaeminescu.ro si a blogului aferent nu este responsabila pentru mesajele trimise de utilizatori. Mesajele reprezinta punctul de vedere al autorilor lor. Orice utilizator ce considera ca un mesaj trimis incalca politica siteului este rugat si incurajat sa ne contacteze imediat prin email. Orice mesaj cu continut jignitor, abuziv, obscen sau calomnios va fi sters in cel mai scurt timp posibil de catre administratia siteului si a blogului. Sunteti de acord ca, prin inregistrarea pe siteul si blogul nostru, nu veti utiliza siteul sau blogul pentru a trimite materiale cu un caracter defaimator, abuziv, vulgar, obscen, rasist, discriminatoriu, amenintator, care pune in pericol intimitatea unei persoane sau incalca legea. Sunteti de acord sa nu trimiteti nici un material care sa incalce legea drepturilor de autor. Daca publicati astfel de materiale puteti fi imediat si pentru totdeauna indepartat din blog si site (si firma care va ofera accesul la Internet va fi anuntata). Adresele IP ale tuturor mesajelor trimise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor astfel de incalcari ale regulilor. Trebuie sa fiti de acord ca webmaster-ul, administratorul si moderatorii acestui blog si site au dreptul de a sterge, modifica sau inchide orice subiect, oricand cred ei ca acest lucru se impune. Ca utilizator, trebuie sa fiti de acord ca orice informatie introdusa de dumneavoastra sa fie stocata in baza de date. Aceste informatii nu vor fi aratate unei terte persoane fara consimtamantul webmaster-ului, administratorului si moderatorilor care nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.

Blogul si siteul utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile pe calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci ele sunt folosite doar pentru usurarea navigarii pe blog si site. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator si pentru parola (si pentru trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta).

Prin apasarea pe butonul de inregistrare se considera ca sunteti de acord cu aceste conditii.

Retururi de produse

Puteti solicita returul de produse comandate online in urmatoarele situatii:
- cartile sunt deteriorate
- v-au fost livrate alte carti decat cele pe care le-ati comandat.
In aceste cazuri toate costurile de retur vor fi suportate de catre SC Bibliostar SRL. Clientul trebuie sa faca dovada faptului ca produsele au ajuns la el in stare deteriorata.

“Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. “
Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele comandate online. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.
Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/200 art. 2 lit.e.


 

Newsletter